01.jpg

Transparent connections with nature

Zekeriyaköy Project

The project is a 4-storey building built on an elevated land in Sarıyer Zekeriyaköy, one of the most pleasant districts of Istanbul due to its nature. Our house serves home owners who have 3 different generations at the same time.

 

On the lower level of the garden, there is a study room, dressing and shower areas and storage volumes located under the garden terrace.

 

At the garden level, we have a garden with a pool and a terrace, and a hall designed as a whole with the garden for daily use in the garden floor. On this floor there is also a large dining area with a glass ceiling surrounded by works of art, a kitchen based on a glazed botanical volume on one side that overlooks the greenery in the garden, a large guest bathroom and utility rooms.

 

On the ground floor, the entrance hall with a cloakroom, where the main entrance of the house is located, welcomes you, the hall we designed to host more guests, and we also have a large guest bathroom. In addition, for homeowners interested in music in the fireplace area, an assertive Devialet music system hidden in the unit, and Steinway & Sons brand piano located in the library area are the details that make this floor very enjoyable.

 

On the 1st floor, it was designed as a bedroom with a dressing room and a dormant shoe room with a terrace with forest and sea views, a parent bathroom and a children's room, and a movable furniture system in the area separated as a mechanical room. You may come across such space-saving touches at many points of the house.

 

On the roof floor, there is a large living area with a terrace and a private bathroom reserved for the university students of the family. In addition, a sauna and a large shoe room are located on this floor.

Type /

Residential

Service /

Design + Build

M2 /

510m2

Year /

2020

It was set out with the goal of a warm, functional but stylish design as the design language. Functional spaces, where wood density is high and warm colors are used on each floor, are designed homogeneously with different architectural inspirations, thus ensuring harmony between floors.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

The defining details of the architectural style were delicately applied to the project.

The impact of the inhabitants of three different generations on the design process was also significant. This situation led to the necessity of combining different tastes on a single common ground in our project. For this reason, the design studies were carried out using a functional and warm design language in a modern line, which is a common set of different requests.

​ ​

Almost all of the building blocks that make up the decoration style of the house were specially designed and produced for this project. Specially designed furniture down to the smallest joint detail has been produced by our solution partners. In lighting fixtures, you can come across spot and pendant fixtures that we have designed and produced specifically for this project, along with the Laser Blade model of the Iguzzini brand, and various wall sconces throughout the house. Bticino brand was preferred in switch socket groups.

 

In terms of styling, accessories that add color to the whole house were placed in order to combine with the homeowners' accessories with spiritual value.

 

Artists such as Ferruh Başağa and İsmail Acar have the signature of Painter Elif Tutka, with her successful optical works, in the works of art at home.